Authenticiteitscoaching is een heel grondige manier

om aan je eigen ontwikkeling te werken

Authenticiteitscoaching is een diepgaande en structurele manier om te werken aan je zelfbewustwording en heelwording, de herverbinding met wie je diep van binnen bent. Tijdens het Tripje naar de Vrijheid wordt in korte tijd duidelijk welke uitdaging je aan zou moeten gaan, wil je dat voor elkaar krijgen.

Als je vervolgens een traject authenticiteitscoaching begint, dus onder mijn begeleiding je uitdaging aangaat, dan gaan wij samen op zoek naar een manier van werken die goed bij jou past en die je optimaal helpt bij je proces. De ervaring leert dat om de twee weken een sessie, de beste frequentie is, zowel om bij de rode draad van je proces te blijven, als om zelfstandig aan je proces te leren werken.

Als je al tientallen jaren met een bepaald patroon hebt geleefd, kun je er niet vanuit gaan dat je in één traject, ofwel 6 sessies, helemaal klaar bent. Net zoals je bij diepgeworteld onkruid geduld en aandacht nodig hebt om het ongewenste plantje in zijn geheel los te krijgen uit de grond, zo is het ook met dit proces. Dus qua tijd die je nodig hebt om je patroon helemaal op te lossen, inclusief de wortel, kun je beter uitgaan van een jaar of meer, dan van een paar maanden. Tijdens de coaching voel je je geleidelijk zelfbewuster, opgeruimder, helderder en sterker worden en je krijgt steeds meer zelfacceptatie en zelfvertrouwen.

En het mooiste is dat je alle stappen volledig bewust zet, waardoor je niet terug zult vallen. Sterker nog, het leven begint pas echt als je vanuit je hart kunt gaan leven, op basis van een innerlijk zelfvertrouwen.

Werkwijze

Allereerst gaan we in het Tripje naar de Vrijheid op zoek naar je hartenwens, naar datgene wat je zou willen veranderen in je leven. In datzelfde gesprek kun jij ook ontdekken wat je nog tegenhoudt om dit ook echt te doen en waar die barrière, ofwel je patroon, vandaan komt. Als je die wortel van je patroon in beeld hebt, weet je ook waar je het kunt oplossen.

Authenticiteitscoaching helpt je om die uitdaging aan te gaan. Stapje voor stapje ga je datgene oplossen wat je op allerlei manieren regelmatig tegenhoudt om te doen wat je echt wilt, of om te zijn wie je echt bent. Oplossen doe je door terug te gaan naar de wortel waaruit problemen of angsten voortkomen. Daar begint het helingsproces wat je tevredener en gelukkiger zal maken.

Aangezien emoties die aangeraakt worden vaak je bewustzijn vertroebelen en je soms ook op de vlucht doen slaan, is het belangrijk om een coach te hebben die je ervan bewust maakt wat je doet en die je het vertrouwen geeft dat je mag wegrennen, maar dat je ook nergens bang voor hoeft te zijn. Aan jou de keuze. Dat soort vrijheid en geduld kun je verwachten bij authenticiteitscoaching. Hoe meer je het aangaat hoe sneller je gaat, maar je bepaalt je eigen tempo.

De coaching is niet alleen maar uitdagingen aangaan, maar ook feestvieren. Als je namelijk een bepaalde barrière hebt geslecht, of iets moeilijks hebt overwonnen, dan moet dat gevierd worden. Het zien en genieten van het uitzicht en terugkijken naar waar je vandaan komt, is immers minstens zo belangrijk als het beklimmen van een berg. De zelfbewustwording en voldoening die je in die periodes krijgt, geven je vertrouwen, energie en inzichten die je kunt gebruiken bij volgende uitdagingen die voor je liggen.

Je persoonlijke ontwikkeling houdt als het goed is nooit op, maar de coaching wel. Om je proces structureel te maken en uiteindelijk zonder coaching je ontwikkeling alleen voort te kunnen zetten, bied ik het auto-therapeutisch schrijven aan in mijn coaching. Wat dat precies is leer je vanzelf als je begint.

Authenticiteitscoaching gaat om de herverbinding

met je eigen essentie.

 

Mail: stefvanbeek@hotmail.com

www.tripjenaardevrijheid.nl - www.authenticiteitscoaching.nl

KvK-nr.: 54474450