Enkele reacties

Stef (mijn eigen reactie als coach): Het is prachtig om mensen zo te zien groeien in zelfvertrouwen, zelfacceptatie, zelfbewustzijn, rust, authenticiteit en in energieniveau.

Ik voel diepe respect voor mijn cliŽnten, die zo moedig zijn om het steeds weer aan te gaan, nadat ze klaar zijn met het feesten om de vorige stap die ze gezet hebben. Ik ben heel gelukkig dat ik hen hierbij mag en kan helpen.

Hieronder enkele reacties van cliŽnten op de coaching:

JS over de relatietherapie/authenticiteitscoaching die zij en haar man deden:
Ons drukke seizoen is alweer begonnen. Maar het is een wereld van verschil met vorig jaar. Nu is er nog geen sprake van oververmoeidheid, maar met mijn billen bij elkaar moet ik zeggen dat er in ieder geval nu nog zoveel anders is.

Er is nu zoveel rust en harmonie en vanzelfsprekendheid tussen ons, in plaats van de spanning, onveiligheid en strijd die er was in dit soort periodes. Het is iets waar ik al heel lang naar verlangde. En daar ben ik ontzettend dankbaar voor. En we hebben eigenlijk maar kort therapie gehad
[ťťn traject van minder dan 10 uur sessies, red.].

Door mijn eigen inzichten bij jou is mij ook duidelijk geworden dat ik J [haar partner, red.] heel vaak verwarde met de veroorzaker van mijn patroon, wat natuurlijk helemaal niet zo is. En in mijn praktijk kan ik dat inzicht ook heel goed toepassen.
 

Voor nu gaat het ons heel erg goed. Ik ben je ontzettend dankbaar! J en ik hebben afgesproken dat zodra een van ons zich niet meer okay voelt, diegene bij je terug zal komen. We komen dan apart. Dank je wel voor je interesse. En hopelijk hoor je niets meer van ons (smile), niet onaardig bedoeld hoor.

MM: Ruim vijftig en ik had nog steeds het gevoel dat ik zat te wachten 'op mijn beurt'. En zo kwam ik bij de authenticiteitscoaching van Stef terecht. Laag voor laag kom ik dichterbij mijzelf, bij wie ik ben, ga ik mijzelf begrijpen. Stef helpt mij bij dit proces. Hij zegt nooit hoe het moet, ik ga in mijn eigen tempo, op mijn manier. Maar hij staat wel voor mij klaar, en helpt me met warmte en begrip, stuurt me bij als dat nodig is. Stef heeft een groot, intuÔtief, helder inzicht in de menselijke geest. Het schrijven tijdens de coaching ben ik gaan waarderen, het maakt concreet wat er door mij heen fladdert. Het is een fijn hulpmiddel geworden.

CvG: Ik kwam op een punt in mijn leven dat het in mijn relatie niet meer goed ging, dat ik ook in het werk geen plezier had en alle energie op was. Ik had sterk het gevoel dat ik steeds maar weer hetzelfde zinloze rondje aan het te draaien was en steeds verder van mezelf vandaan raakte.


Via een vriendin kwam ik bij Stef terecht. Stef liet me stilstaan, naar mezelf kijken en naar mijn hart luisteren. En wat ik ook tegenkom bij mezelf, het kan confronterend zijn, ik kan soms lachen om mezelf en er moet ook verdriet verwerkt worden, maar het maakt niet uit. Ik geniet van deze reis en ben dankbaar, omdat ik weer thuiskom bij mezelf.


Ik zou het niet alleen kunnen. Dank je Stef


JvK: Ik kom net terug van een sessie met Stef. Ik voel mij ruim van binnen, en gezien en gehoord. Na een Tripje naar de Vrijheid was ik onder de indruk van de persoon Stef, die met volledige aandacht en intuÔtief met mij meekijkt naar wat mij tegenhoudt, inhoudt volledig te leven zoals ik dat voor mijn "zelf" wens. Stef is integer, aandachtig en deskundig. Ik besluit om samen met hem op ontdekkingsreis te gaan [authenticiteitscoaching te gaan doen, red.] en alles dat verstopt en in het donker zit, te vinden en aan te kijken. Dat is een uitdaging, die ik niet alleen hoef aan te gaan.

 

Inmiddels werken wij al geruime tijd samen en hebben veel verdrongen dingen in het licht gezet. Vandaag is mijn "trotspatroon" volledig in het licht gezet. Wij brachten in kaart wat het mij heeft gebracht, maar belangrijker nog is te weten waar het mij tegenhoudt, wat het mij ontzegt. Ooit in het leven geroepen om mijn "zelf" te ondersteunen, mag ik het nu loslaten, nu het niet meer nodig is. Dank je wel, Stef. Ik wens voor iedereen, die om wat voor reden dan ook niet voluit kan leven, dat Stef een stukje met je mee mag reizen.

 

PG: Lieve Stef, Bedankt voor je begeleiding in een periode van mijn Leven.

Je hebt me bewust gemaakt van mijn patronen,
Als jassen om mijn Ziel 1 voor 1 aan de kapstok gehangen.
Voor mij om me weer veilig te voelen op aarde,
Om vanuit mijn hart te leven..
Mijn relaties om mij heen zijn veranderd en er is rust in mij,
Om mijn pad vrij te bewandelen en verwonderd te zijn.
Fijnste is dat ik hou van dat kleine meisje,
Ze mag er helemaal zijn..

 

RB: Door mijn sterke wil en inzicht dat ik iets wilde veranderen aan mijn leven, belandde ik bij Stef. Ik had al wel wat gesprekken met psychologen gehad maar merkte dat ik er weinig baat bij had, het bleven gesprekken waarbij ik lekker in mijn hoofd kon zijn.

 

Jij was diegene die leerde om uit mijn hoofd te komen. Jij leerde mij wat bestaansrecht was, je leerde me te spreken met mijn hart, je leerde mij te verhelderen, vragen te stellen, verantwoordelijkheid te nemen, te ontmoeten, te confronteren en uit mijn slachtofferrol te komen. Je leerde mij over universele liefde en dat aandacht liefde in de praktijk brengen is. Je leerde mij communiceren met mijzelf, door te schrijven in twee delen: verdiepend, terug naar de wortel en onderhoudend, dat door het schrijven de ervaringen die mij raken tot rust komen op papier. Je leerde mij dat patronen mijn hart tegenspreken, dat het hart klopt, hier in figuurlijke zin.

 

Je sessies zijn rijke en waardevolle leer –lees: voel– momenten en terwijl ik dit schrijf ontroert het mij enorm en wellen tranen op, want, hoe verdrietig het is dat ik mijn gevoel ooit een keer hebt weggestopt om te overleven en ik van huis uit echte aandacht hebt gemist. Dit komt diep uit mijn hart en ik voel het verdriet. Tevens voel ik opluchting en vreugde dat mijn hoofd eindelijk eens niet de overhand neemt. Het is goed zo.

 

MK: Toen ik thuis kwam van de sessie, wou ik even schrijven. Waar hebben Stef en ik het over gehad, waar sta ik nu en wat wil ik vasthouden?

Hoe voelde de sessie van vandaag?
Nou, iedere sessie voelt als een verlichting. Ik kom altijd dichterbij mezelf. De ene keer meer de andere, maar ik ga altijd met een opgelucht gevoel naar huis.

Mijn patroon heeft flink aan me getrokken, maar ik heb dapper geknokt tegen de knagende twijfel en zelfkritiek. Zo voelde het de afgelopen weken, en zo heb ik het ook in mijn dagboek geschreven.

De sessie heeft me een stukje bevestiging gegeven. Het voelde of ik deze keer mezelf echt een stuk zelfcoaching heb gegeven, en dat dat goed gelukt is, kreeg ik bevestigd. Jippie, ik kan het!

Het voelt zo fijn, die zelfcoaching. Daar wil ik verder mee gaan. Het schrijven ontdekken als iets fijns, dat ik voor mezelf doe. Dat het van mijn to-do-lijstje af gaat, en dat ik het doe omdat ik het wil.

PK (toen hij voelde dat hij klaar was met de coaching): 

PK (3 jaar na het stoppen met de coaching): De basis die wij samen gelegd hebben voelt heel stevig. Ik heb dan ook geen twijfels meer gekregen over mezelf. Ik weet wie ik ben en dat is alleen maar helderder geworden sindsdien. Ik voel me heel goed en ben blij dat ik op deze manier aan een nieuwe periode van mijn leven kan beginnen.

Door jou heb ik geleerd om ruimer te denken en te beseffen dat ik niet hoef te voldoen aan de verwachtingen die anderen van mij hebben. Ik weet nu dat ik goed ben zoals ik ben. Dat heeft mij heel veel ruimte en zelfvertrouwen gegeven.

HP: Jij helpt mij zo goed! Je doet het op een manier die echt helemŠŠl bij mij past! Anderen probeerden mij te helpen door middel van een vaste methode. Dat paste niet bij mij en dus kwam ik bij hen niet verder.

Ik was hier zelf dus al een aantal jaren mee bezig, maar het afgelopen jaar met coaching heeft het proces veel helderder gemaakt. Door de coaching voel ik me gesteund en gesterkt in mijn eigen ontwikkeling.

Wat begon met een 'Tripje naar de Vrijheid', is een volwaardige reis geworden. Ik voelde me opgesloten in mijn eigen leven zoals het was. Door de coaching heb ik geleerd mijn ‘valkuilen’ te zien en mijn patronen te doorbreken. Dat geeft mij nu al een gevoel van vrijheid, onafhankelijkheid en kracht.

Ik ben niet meer bang. Ik kan altijd terugvallen op mezelf; de beste ankerplaats die er is!  

Het is alsof ik mentaal ‘leniger’ geworden ben. Mijn gevoel van geluk wordt nu veel minder bepaald door externe dingen. Ik heb meer veerkracht gekregen, voel me rustiger en durf veel meer mezelf te zijn.

Mooi dat ik nu al zo terug kan kijken naar het pad dat ik, met jouw hulp, heb afgelegd!


Dank je wel, Stef!

 

PB: Ik ben bij Stef begonnen via een "Tripje naar de Vrijheid", wat ik als kadootje had gekregen van mijn schoonzus, die wist dat ik nogal in de knel zat met mijn leven en niet zo goed wist hoe het verder moest. Ik vond nl. vrij abrupt dat echt alles in mijn leven anders moest maar wist niet waar te beginnen. Ik vond het Tripje-kado wel een beetje spannend, maar had behoefte om met iemand te praten die buiten mijn wereldje zat en ik dacht "waarom niet geprobeerd"?


Stef heeft me geholpen mezelf beter te begrijpen, zodat ik ging zien in welke patronen ik vast zat en hoe die ervoor zorgden dat ik mezelf en anderen aan de lopende band te kort deed. Hij was in staat om mij tijdens dat proces zo te benaderen dat ik "aan boord bleef", wat in mijn geval nog helemaal niet zo eenvoudig was, want ik ben eigenwijs, heb grote moeite met autoriteit en vind het erg moeilijk te erkennen dat ik iets niet (altijd) zelf kan. Hij begeleidt mij op een manier die goed bij MIJ past, is oprecht betrokken bij mijn ontwikkeling en weet me steeds weer te stimuleren hiermee door te gaan en tot verdere verdieping te komen.

Het gaat me inmiddels steeds beter af om er ook zelfstandig mee bezig te zijn, maar dat kost me soms toch nog moeite en de sessies bij Stef geven met me altijd weer nieuwe energie.

MK: Ik ben nu al heel tevreden. Ik ben veel meer van mezelf gaan zien en ben blij hoe mijn taboes gesmolten zijn, zoals dat thuis niet alles goed was vroeger (en nu nog niet). Ik heb ook verbanden ontdekt tussen allerlei losse issues waarmee ik bij jou kwam.

Tijdens de coaching ben ik me bewust geworden dat ik lang de stem van mijn hart niet gehoord heb. Alle andere stemmen die ik in het dagelijkse leven hoor (zoals de stem van mijn moeder die toch echt beter schijnt te weten wat goed voor mij is dan ik zelf), daar luisterde ik naar. Dus ik moest heel veel van mezelf, en dat maakte me ongelukkig, onzeker en gestresst.

De coaching tot nu toe heeft onder andere geholpen om de stem van mijn hart weer te herkennen. Ik ben meer in contact gekomen met mezelf. Ik luister nu meer naar mijn gevoel en minder naar mijn ratio, en ik doe wat ik wil en wat goed voor me is.

Ik ben zů dankbaar dat mijn hartje nu weer gezien en gehoord mag worden. Ik begin nu aan mijn 4de traject en het is wat mij betreft de best bestede energie, tijd en geld ooit.

HP: Ik heb door Stef geleerd dat ik signalen in m'n lijf of hoofd, of in m'n leven serieus moet nemen en erkenning moet geven! Ik zie zo meer samenhang in m'n leven. Alles wordt steeds helderder. Niets is toeval!

Het proces is het doel: het werken aan mezelf, en niet zozeer het oplossen van mijn verdriet/praktische probleem.

PK: Dat is mijn redding, dat jij uiteindelijk geen genoegen neemt met onvolledige communicatie. We gaan laag voor laag steeds dieper, totdat alles gezegd is en erkend is, zoals het echt is. Dat we daarbij niet oordelen, biedt mij de mogelijkheid om zuiver naar de waarheid te kijken, naar het gemis, naar de pijn, naar het verdriet en naar mezelf zoals ik echt ben en naar mijn behoeftes.

Ik vind het altijd zo prettig dat je niet oordeelt en me niet in een bepaalde richting duwt. Je laat me eigenlijk zoals ik ben. Je wijst me op mezelf, hoe ik ben, zonder me in een hokje te plaatsen. Zo leer ik mezelf te accepteren en zo groeit mijn eigenwaarde. Daardoor heb ik ook minder last van de oordelen van anderen.

En, ... ik voel me niet afhankelijk van jou. Daar ben ik heel blij mee.

BD: Je kent dat wel, dat pure van een kind. Dat heb jij ook...., maar dan tien keer zo sterk.

PK: "Jij helpt mensen zo dat ze er zelf achter komen wie ze zijn. Ik begin er nu pas achter te komen wie ik echt ben. Ik word steeds eerlijker naar mezelf toe."

CD: “Jouw bijzondere helderheid geeft mij inzicht en brengt me steeds dichter bij de kern. Alsof de ramen worden schoongemaakt zodat het licht in volle kracht naar buiten kan schijnen."

T: “Je bent ongewoon direct en dat is leuk en verfrissend.”

W: “Als fijnste ervaar ik de realisatie dat 'bij mezelf blijven en m'n gevoel voelen' een sensatie van uitbreiding geeft, van ongekende mogelijkheden. Ik voel me minder gevangen in een aangeleerd patroon. Ik voel ook rust en minder lekkage van energie.

Wat een prachtig geschenk, de ontmoeting met jou. Ik voel dat ik gezien ben en dat mijn wens of gebed wordt ingewilligd.

Ik ben altijd nieuwsgierig naar hoe het me in de toekomst zal vergaan en ben opgewonden door het vinden van een nieuwe methode om meer eenheid te ervaren.

Verbinding is waar ik op uit ben, altijd en overal en mijn verstand weet dat je gelijk hebt. Namelijk dat het bij mezelf moet beginnen. Dus, als ik de eenheid met alles en iedereen wil ervaren, dat dit begint met het ervaren van eenheid in mezelf.”

Y: “Dank je wel voor het leuke gesprek. Het voelde als het vinden (na lang zoeken ) van dat ontbrekende stukje van de legpuzzel.... en aan de andere kant werd diezelfde puzzel, waarvan ik dacht dat ie aardig opschoot, eens lekker door elkaar geschud....”

Mail: stefvanbeek@hotmail.com

www.authenticiteitscoaching.nl