De eerste stap: een intakegesprek

Vanaf november 2018 bied ik iedereen die interesse heeft in authenticiteitsocaching, een gratis intakegesprek aan. Dat maakt het voor mij mogelijk om een idee te krijgen van: jouw intentie, je behoefte, waarmee je worstelt en je eerdere ervaringen in de hulpverlening.

En ik kan dan schetsen welke mogelijkheden ik heb om aan te sluiten bij wat jij nodig hebt. Iedereen is uniek, dus doe ik mijn best om maatwerk te leveren. Dat betekent niet dat ik je niet zal uitdagen om je grenzen te verleggen. Want daarom kom je juist naar mij.

Het intakegesprek duurt ongeveer 30 minuten. Met de voorkennis die we daarin opdoen, weten we beiden beter wat we kunnen verwachten tijdens het openingsgesprek en daarna.


Het Openingsgesprek = het Tripje naar de Vrijheid

Eind 2007 bedacht ik het Tripje naar de Vrijheid als ideaal openingsgesprek, waarbij de uitdaging die voor je ligt voor ons beiden duidelijk zou worden. Ik kocht een ruime en oude Volkswagen camper, waarmee ik sindsdien mensen uitnodig op een vakantie-achtige ervaring, via een verhelderend gesprek in de camper die dan geparkeerd staat aan de rand van een natuurgebied. De vrijheid die in dat gesprek aangeboden wordt, zorgt ervoor dat je jezelf eens vanuit een heel ander perspectief gaat bekijken. De uitdaging die voor je ligt wordt helder en je ontdekt waar je kunt beginnen om die uitdaging aan te gaan.

In het begin was het Tripje naar de Vrijheid 20 minuten en ik adviseerde de mensen om daarna een wandeling te maken, om het gesprek te laten bezinken. Nu, bijna 7 jaar later, is het Tripje naar de Vrijheid volwassener, langer en completer geworden, terwijl de bevrijdende openingsvraag nog steeds dezelfde is. En de wandeling door de natuur na het gesprek, is nu een vast onderdeel, omdat een bijzondere ervaring pas waarde krijgt, als je de tijd, ruimte en rust krijgt om die te verwerken.

De essentie van het Tripje naar de Vrijheid is en blijft:

zuivere en oprecht persoonlijke aandacht kan alles verhelderen

Als dit je aanspreekt, kun je alvast een kijkje nemen op: www.tripjenaardevrijheid.nl

En je kunt hieronder lezen waaar het Tripje naar de Vrijheid in kort op neerkomt.

 

Tip!

Als je je kind ook zo'n verhelderend en hartversterkend gesprek toewenst,

of je wilt zelf liever eerst een uurtje proeven hoe zo'n Tripje zou kunnen uitpakken,

kijk dan eens op: www.tripjenaarjehart.nl, voor mensen vanaf 8 jaar.

 

Praktisch

In een gesprek van 1 uur, wordt je met behulp van een speciale vraag met je hart in contact gebracht en uitgenodigd om je diepste verlangen te ontdekken. Wat zou je willen....? Vervolgens gaan we kijken waarom je je hartenwens nog niet vervuld hebt en wat je nu nog tegenhoudt. Uiteindelijk krijg je ook nog de mogelijkheid om te ontdekken waar datgene wat je tegenhoudt, vandaan komt.

Daar eindigt het Tripje naar de Vrijheid, maar dan begint pas de echte uitdaging:
het proces aangaan waarin je het gedragspatroon gaat oplossen, dat je belemmert om vanuit je hart te leven. Bij de meeste mensen is dat patroon geworteld in een pijnlijke ervaring of situatie, in het verleden. Dus een structurele oplossing houdt ook in dat je die wortelervaring gaat verwerken.

Met behulp van authenticiteitscoaching kun je hieraan werken, met begrip voor jezelf en onder persoonlijke, aandachtige, en met op jouw behoeften afgestemde, geduldige begeleiding.

Omdat je op elk pad beter kunt beginnen met de eerste stap, wil je misschien wel een kijkje nemen op www.tripjenaardevrijheid.nl. Veel plezier en wie weet tot ziens!

Terug naar de Homepage

Mail: stefvanbeek@hotmail.com - Tel: 06-30117320

www.authenticiteitscoaching.nl - www.tripjenaardevrijheid.nl

www.tripjenaarjehart.nl

KvK-nr.: 54474450