Het Openingsgesprek = het Tripje naar de Vrijheid

Toen ik in 2007 begon met authenticiteitscoaching, vond ik de kennismakingsgesprekken maar een raar principe. Ik begreep het punt niet om elkaar te zien en af te tasten, zonder echt in te gaan op de problematiek, want anders zou het al coaching zijn.

Na twee van die halfbakken gesprekken, bedacht ik het Tripje naar de Vrijheid. Ik kocht een ruime, oude Volkswagen camper, waarmee ik sindsdien mensen uitnodig op een vakantie-achtige ervaring, via een verhelderend gesprek in de camper die geparkeerd staat bij een natuurgebied. De vrijheid die in dat gesprek aangeboden wordt, zorgt ervoor dat je jezelf eens vanuit een heel ander perspectief gaat bekijken. De essentie van de uitdaging waarmee je worstelt wordt helder en je ontdekt waar je kunt beginnen om die uitdaging aan te gaan, eventueel met behulp van authenticiteitscoaching.

Nu, bijna 7 jaar later, is het Tripje naar de Vrijheid volwassener, langer en completer geworden, terwijl de bevrijdende openingsvraag nog steeds dezelfde is. En de wandeling door de natuur na het gesprek, is nu een vast onderdeel, omdat een bijzondere ervaring pas waarde heeft, als je de tijd, ruimte en rust krijgt om die te verwerken.

De essentie van het Tripje naar de Vrijheid is en blijft:

zuivere en oprecht persoonlijke aandacht kan alles verhelderen

Als dit je aanspreekt, kun je alvast een kijkje nemen op: www.tripjenaardevrijheid.nl

En je kunt hieronder lezen waaar het Tripje naar de Vrijheid in kort op neerkomt.

 

Tip!

Als je je kind ook zo'n verhelderend en hartversterkend gesprek toewenst,

kijk dan eens op: www.tripjenaarjehart.nl. voor kinderen en jongeren van 8-18 jaar.

 

Praktisch

In een gesprek van anderhalf uur, wordt je met behulp van een speciale vraag uitgenodigd om je diepste verlangen te ontdekken. De openingsvraag biedt je namelijk alle vrijheid om je hart te laten spreken. Wat zou je willen....? Vervolgens gaan we kijken waarom je je hartenwens nog niet vervuld hebt en waar datgene wat je tegenhoudt, vandaan komt.

In een heel korte tijd wordt heel veel duidelijk over jezelf en je grootste uitdaging die voor je ligt en die je niet voor niets nu ontdekt.

Daar eindigt het Tripje naar de Vrijheid, maar dan begint pas de gootste uitdaging van je leven: het proces aangaan waarin je het gedragspatroon gaat oplossen, dat je belemmert om vanuit je hart te leven. Bij de meeste mensen is dat patroon geworteld in een pijnlijke ervaring of situatie, in het verleden. Dus een structurele oplossing houdt ook in dat je die wortelervaring gaat verwerken.

Met behulp van authenticiteitscoaching kun je hieraan werken, doelbewust en onder persoonlijke, aandachtige, op jouw behoeften afgestemde en geduldige begeleiding.

Omdat je altijd beter kunt beginnen met de eerste stap, wil je misschien wel een kijkje nemen op www.tripjenaardevrijheid.nl. Veel plezier en wie weet tot ziens!

Terug naar de Homepage

Mail: stefvanbeek@hotmail.com - Tel: 06-18183028

www.authenticiteitscoaching.nl - www.tripjenaardevrijheid.nl

www.tripjenaarjehart.nl

KvK-nr.: 54474450