Mijn visie

 

Je kunt beter stapje voor stapje weten waar je naartoe gaat,

dan met grote sprongen verdwalen

Met deze bovenstaande woorden begint mijn eerste boek met de titel:

Een essentialistische kijk op authenticiteit

Je kunt het voor €24 inclusief verzendkosten

bestellen via een mailtje met je adres.

Of bestel het e-book voor €5 via: steffromcreek@gmail.com

Het doel van authenticiteitscoaching is steeds authentieker en zelfbewuster worden. Dat zal voor de meeste mensen een levenslange ontwikkeling zijn, waarbij je steeds nieuwe uitdagingen tegenkomt. Maar je bent ook steeds beter uitgerust om deze aan te gaan. Zo houdt authenticiteitscoaching op een gegeven moment ook weer op, als je je eigen coach bent geworden.

Authentiek zijn is volgens mij dat je vanuit je hart leeft, vanuit je wezen, met je hoofd als planner, strateeg en vormgever van wat jij van harte wil. Dat kan alleen als alle invloeden van buitenaf, ervaringen die je hebt gehad en lessen die je hebt geleerd, je niet blokkeren, maar juist bijdragen aan de expressie van je wezen en het binnenlaten van alles waarvan je kunt leren en genieten.

Als je traumatische ervaringen hebt gehad, zoals de meesten, is die natuurlijke hartsverbinding er niet altijd. Dan wordt ons handelen niet door het hart, maar door het hoofd of onze emoties gestuurd. Zij denken ons te beschermen tegen gevaren, maar maken ons ook onvrij. Dit kan een tijdelijk noodzakelijk afweermechanisme zijn geweest, maar in het hart zit uiteindelijk alles wat we nodig hebben om vrij en veilig te zijn. Dus moeten we die mechanismen ook weer ooit loslaten om (weer) vanuit vertrouwen te kunnen gaan leven.

Daarvoor is bewustwording en heling nodig. Als je ontdekt welke afweermechanismen je met je meedraagt, welk patroon daaruit is voortgekomen en hoe ze ooit in jouw systeem terechtgekomen zijn, heb je al een belangrijke stap gezet. Als je accepteert dat wat je ontdekt echt waar is, kun je eraan gaan werken. Je kunt het patroon oplossen door de emoties die aan de wortel van dit patroon liggen, te verwerken. Dat is niet zo gemakkelijk als het klinkt en zeker niet om alleen te doen, omdat emoties die aangeraakt worden, je geest helemaal kunnen vertroebelen of je op de vlucht kunnen laten slaan. Daarom is de begeleiding door een goede coach waar je vertrouwen in hebt, heel belangrijk.

Hoe meer oude angsten je verwerkt en hoe meer patronen je daarmee overbodig maakt, hoe groter je zelfvertrouwen wordt. Zelfvertrouwen op basis van wie je bent, is de sleutel tot geluk en de basis voor je ontwikkeling naar authenticiteit.

Als je meer wilt weten over de bewustwordingsfilosofie achter authenticiteitscoaching: essentialisme, kun je verder lezen op mijn andere website: www.essentialisme.nl.

Mail: stefvanbeek@hotmail.com

www.authenticiteitscoaching.nl

KvK-nr.: 54474450